domingo, 31 de julio de 2011

L'INTERIM MANAGEMENT FORMULA PERFECTE PER A L'ADMINISTRACIO

Versión en castellano
 
Alguns no se’n adonen
Han passat tants anys administrant pressupostos on els superàvits servien per lluir més i els dèficits per demanar mes recursos , que s'han perdut la realitat i el que es més greu, no han desenvolupat les competències ni els anticossos necessaris per poder fer front a malalties con el dèficit, la superestructura o la insolvència i saber pilotar i navegar quan hi ha un fort temporal... com ara.
        
La crisi ens ha posat a la majoria en el nostre lloc , però els que sembla que s'han quedat com aquells "pollets" del niu , completament desvalguts i sense saber que fer, son molts dels politics d'aquest país.
Patètics alguns alcaldes que han anat a la Generalitat a demanar ... l'últim dia! abans de fer fallida... "demà tanquem" ... han dit. Gran demostració de responsabilitat.

La planificació i anticipació es una de les millors virtuts dels bons gestors , i encara que la majoria siguin nous en el càrrec per el canvi de color de la corporació , ells !ja hi eren allà!, mentre es dilapidaven els diners en pavellons inútils i "FEILS" innecessaris.
També des del govern central han ajudat.
El desembre 2009 vaig escriure en el meu bloc personal, mes dedicat a coses de casa:   "TENEMOS UN PROBLEMA" , jo ja ho deia ... i em rebenta dir això de que "jo ja ho deia". "Teníem diners però ens els havíem de gastar en infraestructures o el que sigui per no perdre’ls , per allò dels pressupostos, que s'han d'exhaurir (i el concepte "estalviar"?) donant feina a uns quants per rebaixar l'atur , sense, en molts cassos, tenir massa clares les prioritats. 
Pujant de divisió , podríem parlar de l'AVE i les magnifiques i "rendibles" infraestructures que algunes comunitats han finançat amb els diners "solidaris".
Tenim la solució però.
No podrem resoldre la crisi però podrem fer el que es necessari fer en temps de crisi i sabem fer-ho : posarem a cada municipi l'etiqueta "imaginaria" SL o SA, hi posarem gestors competents amb trajectòria i èxits demostrats i ... ens en sortirem. 

Perque no s'enfilin per les parets els "puristes" vull deixar clar que la paraula "competent" aplicada als gestor que jo dic , implica responsabilitat amb tots els àmbits , responsabilitat amb el projecte , el país , les persones i el medi ambient.

i també alguns aclariments fonamentals :

"Trajectòria i èxits demostrats" no significa, en aquest context, haver insistit durant anys i aconseguit, "arribar" a "ocupar" no se quin càrrec ... (que no deixa de ser un èxit personal) sinó: haver imaginat , defensat , venut , realitzat i gestionat obres, projectes o empreses que han creat llocs de treball , millorat el benestar per les persones , ajudat a desenvolupar econòmicament una zona o crear riquesa i recursos a través dels impostos per que puguin ser invertits adequadament en la formació , la sanitat i la seguretat de tots.

En conec a grapats de professionals així, fins i tot algun politic, la majoria procedents de l'Industria, el sector que està "aguantant" encara una mica en el nostre país, sobre tot gracies a les exportacions, fruit d'un treball intens de previsió els darrers anys. Molts d'ells treballen ara en l'àmbit de l'INTERIM MANAGEMENT i podrien fer una tasca excepcional en la gestió del Canvi als Ajuntaments i altres Administracions.

Aprofitem-ho s.v.p.
Els politics que facin política però que deixin a Gestió dels Pressupostos i la Direcció de les Empreses i de les Persones de l'Administració als professionals. 
Gracies

1 comentario:

  1. Quin plantejament mes trivial i lògic aquest d'encarregar la feina als experts en la matèria, no? Dons els nostres polítics encara no ho han entès, però dubto que siguin capaços d'entendre cap cosa lògica.

    ResponderEliminar

Gracias por escribir aqui tus comentarios